Ideoita käyttöön

Pyrimme yhdessä löytämään arjesta nauttimiselle ja sen tarpeelle reittiä arkipäiväiseen elämään. Minkäläinen innovaatio voisi olla, missä formaatissa ideoimamme asiat saataisiin käyttöön? Hahmottelimme jonkinlaista kalenteria josta joka päivälle tulisi jokin keksimämme asia tai vinkki. Painetut kalenterit olisivat kalliita ja niitä on markkinoilla paljon erilaisilla mietelauseilla varustettuna. Toiveena oli siis edullinen toteutus, asiamme liittäminen ajanhallintaan ja mahdollisuus myös saavuttaa taloudellisia tuloksia. Innovaation pitäisi olla käden ulottuvilla, mahdollisimman helppo ja nopea käyttää jolloin varsinaiseen arjesta nauttimisen vinkkiin törmäisi helposti ja näin se antaisi iloa juuri sopivalla hetkellä. Meitä kiinnosti mobiilikäyttöinen sivusto tai sovellus johon voisi koota vinkkejä arjesta nauttimiseen.

Listasimme ryhmämme tapaamiseen konkreettisia asioita jotka tuovat hetken nautintoa tai antavat iloa arkisiin puuhiin. Huomasin ajattelevani paljon lasten tekemiä asioita joita aikuiset eivät muka voi tehdä tai ne eivät ole ns. sallittuja. Hassuttelua, kunnollisen käyttäytymisen unohtamista hetkeksi ja lupaa olla naurettava. Sovelluksessa voisi olla jollekin päivälle videoklippi imuroivasta ja kuulokkeet päässä täysin rinnoin laulavasta kotiäidistä, liukurilla laskevasta naisesta jakkupuku päällä, naamajumpasta jota voi tehdä autossa liikennevaloissa tmv. Pako arjesta-linkkejä asiaan liittyviin elokuviin, musiikkiin, kulttuuritapahtumiin. Hyviä ruokavinkkejä kotiin ja ulos. Samaistuttavia asioita, hauskoja hetkiä, kivoja vinkkejä ilman turhaa lässyttämistä ja hienoja mietelauseita. 

Onnistuakseen sovellus tai sivusto vaatisi paljon markkinointia, jatkuvaa sisällön tuottamista ja kehittämistä. Sen pitäisi olla myös ajankohtainen, jolloin sitä pitäisi pystyä päivittämään lähes koko ajan. Tämä vaatii aikaa, rahaa ja yhteistyökumppaneita sovelluksen kehittämisessä ja sisällön tuottamisessa. Tästä huolimatta Nauti arjesta - teema tuottaa paljon positiivisia mielikuvia jo pelkkänä ajatuksena ja uskon että tämän päivän hektiseen menoon tämänkaltainen toimiva sovellus olisi kiinnostava ja antaisi voimaa arkeen.
-Johanna

Kommentit

Suositut tekstit